Pressemeddelelse

København, 6. maj 2020

I forbindelse med COVID-19 har Hannover-regionen på rekordtid etableret et midlertidigt sygehus i Hannover.

For at kunne sørge for effektiv oplæring og sikring af kritisk kompetence hos sygehusets personale er oplæringen blevet digitaliseret med en løsning fra Dossier. 

Mere end 150 personer har taget løsningen i brug, og det forventes at mere end 1000 sundhedsmedarbejdere i løbet af kort tid vil få samme COVID-19 specifik oplæring.

Sygehuset, som ligger i Hannover Messecenter, har 460 senge til COVID-19 patienter. På grund af den  høje  efterspørgsel af sundhedsmedarbejdere, vil mange medarbejdere på den midlertidige klinik have brug for ekstra oplæring i infektionsforebyggelse og behandling af smittede. 

Hannover Medicinske Højskole (MHH) er ansvarlige for oplæringen af de ansatte på Hannovers midlertidige sygehus og fik i samarbejde med Mediq Innovation Partner og Dossier i løbet af kort tid sat en løsning op, tilpasset de aktuelle behov. 

Det betyder, at de ansatte nu kan forberede sig på deres opgaver, før de starter i klinikken. De har desuden løbende tilgang til ny læring og genopfriskningskurser. Den nye app giver dertil klinikkens ledelse en effektiv og opdateret oversigt over tilgængelige medarbejdere, deres kompetence og oplæring. Fremover forventer læger og ledere en forbedret kompetencestyring og hurtigere onboarding af nye medarbejdere.  

”En af de vigtigste udfordringer i en nødsituation er at sikre tilstrækkeligt kvalificerede medarbejdere til en ansvarlig drift af sygehuset. Vi drager nytte af Dossiers erfaring både i udformningen af kompetence løsningen og i udviklingen af indholdet, siger Iris Meyenburg-Altwarg, Administrerende direktør for sygepleje for Hannover Medicinske Højskole. 

“Vi er imponeret over det midlertidige sygehus i Hannover; deres agile arbejdsmåde og evne til at handle hurtigt. Dossier er stolt af at samarbejde med Hannover Medicinske Højskole og de regionale partnere om at udvikle en mere effektiv måde til sikre optimal pleje i pandemien. Det er et vigtigt strategisk skridt siger Geir Arnhoff, CEO i Dossier Solutions.

For mere information om vors tyske partnere:

Hannover Medicinske Højskole: https://www.mhh.de/en/
Mediq Innovation Partner:  http://innovationexperts.de/
Hannoverimpuls: https://www.wirtschaftsfoerderung-hannover.de/en/hannoverimpuls 

For mere information:

Pressekontakt
Cathrine Thaning, cathrine.thaning@dossier.com, +47 41681740

Kontakt
Janne Sonnenborg, janne.sonnenborg@dossier.com, +45 27123566

Om Dossier
Med mere end 20 års erfaring, med 300 offentlige og private kunder og over 500.000 brugere i kommuner og regioner – har Dossier etableret sig som det ledende miljø inden for digitalisering af kompetenceledelse i flere nordiske lande. Med en komplet løsning for kompetence, læring og udvikling hjælper Dossier kompetence drevne virksomheder til kvalitet, oversigt, kontrol og effektive læringsprocesser. Dossier-løsninger bruges bl.a. i alle helseregioner i Norge og af den norske speciallægeuddannelse. I Danmark bruges løsningen bl.a. af Region Sjælland og i Sverige af Region Skåne. Web: www.dossier.com/